torsdag, mars 13, 2008

By request...

400 gram kikärtor
1-2 msk creme fraiche franska örter
1 näve färsk persilja
1 ägg
1 finhackad vitlöksklyfta
Jalapenos (valfritt)
Finhackad lök (valfritt)
Salt
Peppar
Mjöl

Lägg kikärtor, creme fraiche, persilja, vitlök och jalapenos i en behållare.
Mixa till en grynig/halv-slät smet.
Tillsätt ett ägg.
Mixa lite till.
Salta och peppra
Tillsätt lite mjöl (så mycket att smeten blir lite fastare)
Mixa lite till.
Stek i olivolja, och "klicka" ut och platta till smet i lagom mängder.
Går ju givetvis att krydda med vad man vill…. Sen får man steka tills man både har fin färg och
finns konsistens på dem. Funkar skitbra som vegetariska hand-burgare!

Märkligt vad gas man får av dem, och ännu märkligare att det fenomenet upphör efter en veckas konsumtion!!

2 kommentarer:

Martin sa...

Funkar denna som falafel också eller är det annat recept för det?

Anonym sa...

Annorlunda kryddor. Spiskummin till exempel. Och sen kan man rulla dem i sesamfrön innan man steker. Och ha mer mjöl såklart! =)