lördag, november 22, 2008

Glöggkväll... Med besked!!

Det började så lugnt. Trevligt med mat och dryck, och extravaganta tomtemössor som Johan och Sanna införskaffat. Ett mini-hjul-bord, med det bästa av julmaten. Mumma!
Sen hände nåt. Kan inte sätta fingret på vad, eller exakt när, men jag misstänker att det började nånstans med whiskey-snapsarna, eller den spetsade varma glöggen.
Plötsligt var Johan, Martin och jag uppe i fullvarv, med fnitter, skratt, pruttmelodi och c-vitamin brus. Vi hade ett så bra försprång att ingen försökte komma ikapp, och snart var vi ensamma kvar.
Klokt beslut att besöka Sibylla togs. När vi gått och gapat en tredjedel av vägen ringde vi Hansello som jobbade. Svarttaxi. Bästa. Bankomat först, sen Olgas.
Martin skötte beställningarna, och mycket mat blev det. Människor kom och människor gick. Vissa besjöngs, andra fick en lektion i näringslära som skulle fått Anna Skipper att blekna. Mer gap, skrik och skratt. Martin fick telefonnummer till två olika tjejer (Carmela 1 och Carmela 2???) inom loppet av en halvtimme.
Fniss fniss och skratt skratt. Så sjukt rolig kväll!
Halv två dundrade jag in i lägenheten och somnade ganska omgående. Vaknade 07:24 och kände mig oförskämt pigg. Har varit på långfika hos far, ätit frukost på lotskikens café (i omvänd ordning) och handlat. Nu pyntar Sofie och Mikaela lägenheten. Fortfarande ingen bakfylla.
Funderar på lördagsmiddag snart! Och kanske en film. Och ett glas rött.
Kanske!

1 kommentar:

Martin sa...

Mycket bra skrivet! :)
Detta är ett bra exempel på hur julen kan öka stämningen med så mycket! :) Tack för sällskapet!