onsdag, september 09, 2009

H1N1 + Media = århundradets överdrift

Det är för mig ett mysterium hur media kan tillåtas hålla på som de gör. Överdriva, spela på folks rädsla och ibland rentav fara med osanning, bara för att få sälja sin skit. Det verkar ju faktiskt som en oroväckande stor del av befolkningen tror att detta är en ny version av Spanska sjukan, och att alla som inte vaccinerar sig kommer att dö.

Influensor har alltid funnits, och vissa år är de lite tuffare än andra. Senaste tiden har man hottat upp dem lite och gett dem fräsiga namn. Fågelinfluensan. Svininfluensan. För 10 år sedan hade de hetat den årliga influensan och den årliga influensan. That´s it. Men nu när man upptäckt att ond bråd (och H1N1-orsakad) död, och ord som dödlig, massvaccinering och pandemi säljer, så är det inte längre en lika alldaglig företeelse. Nu är det liv eller död. Första bekräftade dödsfallen. Stora rubriker. Vad man inte basunerar ut lika storslaget är att de som avlidit (no disrespect) tillhört riskgrupper och redan varit kraftigt försvagade.

Vaccin? Varför undrar jag? Kampen mellan människa och virus har alltid pågått, och genom att ta fram vaccin som ersätter vårt egna immunförsvar så ger vi bara virusen en boost i kapprustningen mot oss själva. De kommer tillbaka och har gjort sin hemläxa. Sju resor värre. Vi kommer aldrig kunna vinna över evolutionen. Inse fakta.

Den stora frågan är vilka som vinner på hysterin? Jag säger: Media och Läkemedelsindustrin. Man kan ju inte låta bli att fråga sig om detta inte bara är en kommersiell, världsomspännande och fruktansvärt omoralisk ful-kampanj för att tjäna obegripliga summor....

Kan man bli annat än upprörd??

Inga kommentarer: