söndag, juli 19, 2009

Månlandning, bluff eller faktum?



Månlandning... Inte samlagsställningen, utan besöket på den döda himlakropp som cirkulerar jorden. Bluff eller har det faktiskt ägt rum. Mycket konspirationsteorier nu när händelsen fyller jämnt. Personligen tror jag att Buzz och Neil faktiskt var där.

Här är några av argumenten för att det skulle vara en bluff:
(Plus bortförklaring)

Bevis: Om man kör filmen i dubbel hastighet så rör sig astronauterna på samma sätt som på jorden. Filmens hastighet ändrades alltså för att verka vara filmad på månen.

Bevis: Bakgrunden är samma på flera bilder, bara med olika saker i förgrunden. Något som är omöjligt om det inte är filmat i just en studio.
Bortförklaring: Om man tittar ännu närmare på bilderna så upptäcker man att bakgrunden är något förskjuten i sidled, vilket tyder på att de är fotade med en bits mellanrum.

Bevis: Skuggorna faller inte åt samma håll på vissa bilder, vilket de borde göra eftersom det bara finns en ljuskälla på månen. Det visar att Nasa hade flera lampor i sin studio.

Bevis: Det finns inga spår i dammet från landningsstället. Vilket tyder på att raketen var ditställd.
Bortförklaring: Månen har ingen atmosfär så därför föll dammet så snabbt ner på marken att det inte syntes när raketen landade.

Bevis: Så eftersom det inte finns någon atmosfär på månen, varför vajar den amerikanska flaggan i vinden som inte finns?

Vad tror du?

12 kommentarer:

Martin sa...

Jodå, visst var dom där och gick! Det kommer alltid finnas rykten om det motsatta men jag är övertygad och även jag har läst påståenden och svar om det mesta.

Aftonbladet TV har en intervju med en kille som förklarar några av de intressanta punkter du nämner.

En annan kul grejj är att killarna hade med sig Hasselbladskameror, det är ju faktiskt lite coolt att lilla Sverige på sätt och vis hade med en liten fot där uppe.

Johan a.k.a Kendo sa...

Är inte månen gjord av ost?

Andreas sa...

M: Hasselblad, ja tack!!! Känns som en skum sak att fejka. Jag äär säker på att de var där.

J: Jag vet inte. Bara om solen är gjord av väldigt starkt lysande mögel...

Tobbe & Hanna sa...

Dessa jävla konspirationsteorier. Samma sak som att fotbolls-VM 1958 i SVerige egentligen aldrig spelades utan att det var matcher spelade då och då som visades på TV som ett mästerskap. Bevis på detta var t.ex att det var en match som enligt fakta skulle ha pågått vid en viss tidpunkt på dygnet. Men sett till hur spelarnas skuggor föll på tv-bilderna så måste tidpunkten på dygnet vara en helt annan. Alltså har matchen aldrig spelats. För att inte tala om idiot-cpna som förnekar förintelsen. Men kul inlägg MUUBERG

//Mr. T

Andreas sa...

Visst är det sjukt?!?!?!? Förintelsen, månlandningen (inte samlagsstaällningen) och fotbolls-VM... hur fan kan man påstå att det INTE hänt??
Förnekelse är ett märkligt fenomen!!

mats sa...

ett ämne som är obestridbart vad det gäller att vara eller inte vara angående ETLF - det är klart att det finns annat liv i universum än det som pågår just nu på Tellus. Där kan jag påvisa matematiska fenomen som styrker detta..

MEN - att människan har varit i rymden? absolut! att människan har satt sin fot på månen? absolut INTE.

Jag förvånas över allas inställning till att vi varit där. OM vi nu hade varit där för 40 år sedan med en highend-teknik då som idag sitter i typ en Ipod - varför har vi idag då inte Macdonalds på månen? vi borde ju ha kommit så mycket längre på 40 år! Hur kommer det sig att vi inte sett fler landningar och expiditioner på månen? vi kan ju knappast ha utforskat tillräckligt av en himlakropp på ett par landningar för att få stopp på NASAs kunskapstörst. Jag hävdar bestämt: vi har inte satt vår fot på månen och för 40 år sedan gick det att mha massmedia lura gemeneman till att tro detta. Idag har vi för avancerade metoder för att se att minsta tillstymelse till fejklandning skulle genomskådas. Om vi verkligen landade på månen för 40 år sedan: hur kommer det sig då att vi inte landar där reguljärt idag? (vi landar de facto inte alls där) Ergo: vi har inte landat på månen!

Martin sa...

Självklart finns det annat liv där ute, heller det tvivlar jag inte på! Vore väldigt osannolikt annars.

Matetmatiska fenomen för detta, visa gärna - det låter intressant.


Pengar.

Visst har det blivit en teknik-boom men det är inte riktigt samma sak. Man kan inte förvänta sig samma kvalité på en sak i rymden/på månen som den du köper här på jorden. Olika material etc. Du kan ju åka tillbaka till butiken och reklamera det du köpte och få en ny men 400 000 km från jorden blir det lite svårt. Då sitter man fast där med skägget i rymden om man inte kan reparera själv med en fällkniv och gem.

Sen om något är high end eller inte så måste det ju ändå hålla i praktiken. En fungerande månbas måste ju tas fram. Det har säkert funnits ett antal olika förslag de senaste 40 åren på hur en sådan ska se ut och fungera. Men få den att funka i principen och framför allt ha pengar till det också. Det lär nog spräcka en del budgetar. Hitta en lösning på kontinuerlig landning/start från månen idag som är försvarbar. Den dagen som en rymdfärja tagits fram som klarar av att starta/landa på månen som på jorden så den går att återanvända - då är man ju minst ett steg närmare.

Ovan nämnda är säkerligen bidragande orsaker.

Man kan inte göra ett fiasko, sätta upp en månbas som blir obrukbar efter 5-10 år. Då skulle många huvuden rulla i NASA och regeringar hit och dit efter otaliga miljarder som är bortkastade.

Slå ihop allting så finns det en förklaring till varför du inte kan köpa en cheeseburgare på månen idag. Ingen big deal.

andreas sa...

Ha ha ha ha!
Bra argument gubbar! Men jag måste hålla med Tobbe och Martin. Det är klart att Neil och Buzz var där liksom!
Och det bör ju räcka. Finns inte så mycket mer att göra (mig veteligen) än att hoppa runt och vara lite frän i den låga gravitationen, så varför ska man dit igen?

Martin sa...

Nu när det är få unnat så vill man inte göra mycket annat än att ha på sitt CV att man vandrat runt på månen. Undrar hur det blir om 50-100 år när det blivit en spaceport och tillflyktsort med hotell (typ som i Futurama). Hoppas isf att man får gå ut i dräkt och besöka första landplatsen.

Konstigt att de övriga månlandningarna med de senare rymdresorna fått uppståndelse flera ljusår från denna.

Martin sa...

Kolla här: http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html dessutom på bilden för apollo 14's landningsplats ser man ju ganska tydligt fotspår.

andreas sa...

Det avgör det hela! Efter noga funderande och övervägande tycker jag att vi beslutar följande: Månlandningen (denna gång ÄVEN samlagsställningen) har ägt rum!

Anonym sa...

Galileo Galilei tillbringade sina sista år i husarrest för att han "förnekade" att jorden var platt.

Om ni börjar att forska kring detta kommer väl den vedertagna "sanningen" bara att framstå än tydligare? Så vad är ni rädda för?

Googla på
"Scotchlite front screen projection moon"
"Benjamin Freedman warns America"
"Överlevarnas äventyr under förintelsen"

Och fråga er varför världens rikaste människor aldrig hamnar på forbes top 100 lista. Rotschild, Rockefeller m.fl.
Att tro att dessa familjer och dess nätverk som äger och kontrollerar det berömda "Industrial and military complex" med dess läkemedelsbolag, medier, vapenindustrier etc inte skulle göra PRECIS VAD SOM HELST för att behålla sin makt och rikedom, DET är en värdig konspirationsteori.

/ mvh