onsdag, juli 15, 2009

SMHI står för... Vad???

Sveriges Mesta Hitte-på Institut??
Flera dagar i rad har de lovat strålande solsken och sommarvärme. Flera dagar i rad har de ändrat sig i sista stund. Utom idag. Då stod det strålande sol hela dagen när jag gick upp på morgonen. Men det har inte varit strålande sol. Bara moln moln moln. Och klibbig värme. Så trött på dem. Har fortfarande inte badat första gången i år. Skandal är ordet. Önskar att de där klåparna började med provisions-lön och betydligt tightare mål när det gäller korrekta prognoser.

En mjukglass i gästhamnen har i alla fall hunnits med. Eller en halv i alla fall. Sofie spillde ut halva min på sina byxor och på bänken. En halv räckte ändå gott och väl för att drabbas av brain-freeze!

Sen bar det av till mor för att låna en slagborr. Dags att sätta upp en blackout-gardin i Mollys rum så att hon kan flytta in. Efter mycket mätande, pillande och funderande körde jag igång... Bara för att upptäcka att maskinen var för klen för att rå på en stenhård yttervägg av super-betong. Typiskt, när man är taggad och fått upp farten... Nu blir det ingen jobb-öl!
Konsulterat fadern som har det mesta i maskin/verktygs-väg. Även en super-modell av slagborrmaskin. Den ska lånas under morgondagen, sen ska eländet upp.
Och äntligen ska sovrummet bli vårt igen!

Igår var det fifa-dag/kväll. Väldigt länge sedan, så det var sjukt roligt. Mycket bra pris på pizzan (behöver jag skriva att det var Antons förtjänst??? Mjaaaeee... Det fattar alla ändå!). Fick nåt krångel med magen så jag fick avbryta en del matcher för att springa på muggen. (Nu vet jag hur det är Martin!!! =))
Johan drack set utan tjat, och Markus drack mest!
Repris snart!

Resterande smådelar av dagen går till Molly. Den lilla huliganen. Hon kan inte ligga stilla i 10 sekunder. Det rullas, vänds, sparkas, hasas och utförs krypförsök hela tiden. Tror inte det kommer dröja länge innan hon kan krypa. Utvecklingen går otroligt fort. Nya saker varje dag. Många skratt. Tyvärr en del bajs också, och det åker man på att mocka betydligt oftare nu när vi båda är hemma...
Känns som en bra tid att vara ledig på även om vädret är skit. Knyta an. Skapa starkare band. Mysa.

Ikväll blir första lugna hemmakvällen där jag och Sofie inte är iväg, och inte har folk hemma. Blir filmkväll. Tänkte försöka orka med två filmer (överambitiöst av småbarnsföräldrar eller?) samma kväll. Duplicity och eventuellt The Wrestler eller Watchmen. Hoppas nån av dem är bra.

Får kanske vänta tills Molly gått och lagt sig dock. Från och med imorgon kan man förhoppningsvis kolla film från sängen. Somna till film utan att behöva gå upp och hasa sig in i sovrummet för att somna om!
Molly har just börjat sin eftermiddagstupplur, och Sofie är sjukligt fast i sista säsongen av Smallville. Märklig serie.....
Funderar på om inte pappan i huset ska följa dotterns exempel och ta en powernap.
Tjipp!

3 kommentarer:

Martin sa...

Det är fan jobbigt ibland asså! Seriöst! Men kul att få lite medkänsla :)

Jonny sa...

Tja..det var en del text! Har hunnit springa mellan tvn, datorn och stoppa i nappen på en sovandes Lucas, innan jag läst klart allt!

SMHI har rätt om vädret i Färjestaden iaf! Men det har varit aningen för mycket fukt i luften. När man är ute och leker med Lucas, så tar det inte lång stund innan man är genomsvett.

Ni får packa ner Molly och komma över någon dag.

Andreas sa...

Vi kommer gärna över nån dag ooch hälsar på / kollar huset / checkar området / etc etc...