måndag, augusti 18, 2008

Tillbaka i erkorrhjulet

Så var det dags. Den fruktade dagen är kommen och avklarad. 8 timmar och jag känner redan hur ångesten flödar. En seg dag utan uppstart på jobbet. Inte alls den nytändning jag hoppades på! Tvärtom. Motigt. Men det är bara att buta ihop.
Hungrig av tristessen dock. Sugen på att småäta på jobbet. Precis vad fetryggen och tjockmagen behöver. NOT!!
Jag är glad att jag höll mig. Nu är det slut på vardagsöl, semestermat och småätande. Det kan inledningsvis leda till saknad, eller abstinens om man så vill. När man ignorerar kroppens pip efter kolhydrater utvecklar den gärna andra ovanor. I mitt fall blev det Otrivin Menthol. Och det beroendet kommer på nolltid. Två dutt, sen sitter man där,,, Måste köpa avvänjnings-spray!!

För att fortsätta min perfekta dag så möttes jag av plast i hela lägenheten när jag klev innanför dörren. Små bitar av plastpåsar, sådana där som det blir om man ställer soporna utanför dörren en timme för länge, och hela Kalmars bestånd av skator hittar den och pickar på den. Jag hittade inga skator, så det måste ha varit Ivan eller Hulda. Huvudmisstänkt blir såklart Ivan, som för övrigt även lyckats med ännu en bedrift under dagen: Att få en skit-kula att fastna i pälsen, och med kirurgisk precision även få den att lossna... På husses sida av sängen.
Som grädde på moset har jag nu gått ut med soporna och tömt/tvättat kattlådorna. På nåt sätt verkar det som att de två enkla sysslorna (inte kattlådorna, de gjordes med spyan i halsen) tilltalade den som delar ut god karma, ty efter det kändes allt bättre!! S kom hem och lagade mat + diskade. Jag tror mig ha hittat energi till att springa idag, och Mats ringde och föreslog gymträning imorgon. Det behövs verkligen, och det är lättare att komma igång igen när man är två. Mycket trevligt. Nästan lite My-Name-is-Earl-känsla över det hela.


Karma ser dig.......................................................... Earl ser dig också


Så, på det hela taget känns allting (den usla dagen till trots) ganska fint.
Jag tror att den här hösten kommer bjuda på mycket av livets goda!!
Dags att överväga löpningen på allvar nu!
Tjipp!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Faan vad det regnar. I Hossmo. Kroceket nån kväll i veckan?

Martin sa...

Jag undrar vad för ont jag har gjort eftersom jag tvingats tillbaka till jobbet, min karma verkar det inte stå helt rätt till med.