söndag, januari 20, 2008

Sköna söndag.

Tog sovmorgon idag. Klockan 10 var det dags att slå upp de blåmelerade och inse att det var dags att stiga upp. Ett par bake-off-baguetter till frulle, sen bar det av mot örarevet för lite gäddfiske.
Tog inte lång stund att inse att småvikarna inte skulle ge mer än botten-napp, så vi begav oss till havssidan av landtungan för att istället försöka plocka en havsöring.
Ingen större framgång, men vi fick i alla fall en dag i friska luften och veckans naturupplevelse i form av en väldigt nyfiken säl som dök upp för att spana in kufarna på stranden. (Trodde Ubbe varit på hostmedicinen när han utbrast att han med all säkerhet tittade på ett guppande huvud ute bland vågorna. Men mycket riktigt var den där.)




Havsöringsfiske på hög nivå


Hala stenar hör till


Här, 50-60 meter ut dök sälen upp gång på gång


Väl hemkommen, lagom frusen bör tilläggas, blev det matlagning. Pasta och en stuvning med bacon och svamp. Gott och värmande. Till detta söndagsfilmen Beowulf. Den var ingen höjdare. (Läs: den var usel, så kasta inte bort 1.40 h av ditt liv på den)

Klockan är inte mer än halv nio, så det får handla om ett lagom kort bad, och en film till innan det är dags för kudden. Imorgon är det måndag igen (Nähä? Skojar du? Einstein!!!)
Trist med jobb, men kul med ny träningsvecka!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fiske. Jag såg på TV igår hur poilsen körde bort isfiskare på nån liten sjö här i Lettland. Ballknackare!! Fina bilder. Ett stilla Kmrsund går inte av för hackor...

Johan a.k.a Kendo sa...

Fan vad snajsigt med fiske. Det var inte igår. Snart hög tid att planera/boka vårens fisketripp till Haresjömåla!

Andreas sa...

Yes box! Den ska planeras inom kort!! Ska bli såååå kul!

Martin sa...

Havsöringfiske lät kul! Och säl.. vad roligt!